Frissítés 2022.11.11.

2022.11.18 | Frissítések
Frissítés 2022.11.0 - OLM Rendszer

Az OLM Rendszer v2022.11.0 verzió frissítés csomagja a következőket tartalmazza:

v2022.11.0

• Új menürendszer

• Beosztás sablon generátor

• Jogsértés vizsgálat fejlesztés

• Osztott munkarend továbbfejlesztés

• Képzés portfólió továbbfejlesztés

• Abacus BÉR integráció

• Egyedi fejlesztések

• HR mobil alkalmazás frissítések

• Rendszer teljesítmény optimalizálás

Új menürendszer

A felhasználóink véleménye alapján olyan ergonomikus menürendszert alkottunk meg amellyel gyorsabban és könnyebben tud az OLM Rendszer funkciói között navigálni, hogy a munka igazi élmény legyen.

Új menürendszer 2022-OLM Rendszer

Az új, lenyíló rendszerű menü megoldással átláthatóbbak a modulok és funkciók elérési útvonalai.

A navigációt segíti, hogy a menün fehér háttérrel látható az aktív funkció azaz, ahol éppen tartózkodik. A lenyíló fiók megoldásnak köszönhetően a menüpontok nem takarják el a képernyőt, segítve az átláthatóságot.

A menü oszlopot egyedi igényeinek megfelelően rögzíteni tudja a ’lakat’ -ikon megnyomásával, hogy a menü oszlop becsukódjon, a rendszer használat közben vagy minden munkafolyamatnál fixen maradjon.

A menüpontok közötti váltás gyorsabb mert a kinyíló fiókok között kisebb egér mozgatás is elegendő a váltáshoz vagy a funkciók áttekintéséhez.

A főmenü és műszerfal elemei elérhetőek a bal oldali ’földgömb’- ikon alatt is. Továbbra is elérhető a főmenü az OLM Rendszer logójára kattintva.

A menü oszlop elemei görgetéssel is elérhetőek.

A fontos eszközeit a jobb oldalt kinyíló ’eszköztárban’- találja meg. Pl. Jogsértés vizsgálat, vonalzó, használati útmutatók stb.

Az új menürendszer minden felhasználónk számára elérhető!

Beosztás sablon generátor

A munkarendek generálása, beosztások készítése mindig is játékos egyszerűségű volt az OLM Rendszerben. Ha a beosztás gyorskódokat szerette akkor a beosztás sablonokat egyszerűen imádni fogja!

beosztas-tervezo-sablon-olm-rendszer

Mostantól a munkaidőkeretes foglalkoztatást alkalmazóknak készítettünk egy innovatív eszközt, amellyel garantáltan gyorsabban tudják a beosztásokat előre elkészíteni és a periodikus időszakokat előre eltervezni.  

A sablon tervezővel teljes beosztásokat tud végtelen számban létrehozni és szerkeszteni, ezáltal bármilyen sokrétű is legyen a munkarend cégüknél, mindenre van gyors megoldás.

A beosztás sablonokat egy dolgozóhoz vagy dolgozók csoportjához tudja egy kattintással rendelni.

Határozza meg mely időszakra legyen érvényes a sablon és akár a különböző időszakokra más-más munkarendet is alkalmazhat.

Példa:

Gipsz Jakab 2023 január 02-05-ig 08:00-16:00 óráig dolgozik. Január 06.-án 08 órától-16 óráig. A következő két hétben pedig hétfőtől-keddig 8 órától 17 óráig, majd szerdán és csütörtökön 8 órától 15 óráig. pénteken 8-16 óráig. Ez a periódus pedig minden harmadik héten ismétlődik a jövő esztendőben.

Korábban, ilyen esetben 3 beosztást kellett létrehozni az OLM Rendszerben. Mostantól elegendő egyetlen sablont létrehoznia a periódusra és azt egész évre generálni. Ha több fajta periódus ismétlődik az évben akkor a sablonokat kell csak beillesztenie vagy módosítania.

A beosztás sablonokat kifejezetten olyan cégeknek ajánljuk, akik a termelés irányításnak megfelelően szeretnék optimálisan létrehozni és nagy tömegben elkészíteni a munkarendeket.

Ajánljuk olyan vállalatoknak, ahol speciális munkarendek szerint dolgoznak. (Például az otthoni munkavégzés vagy Home Office.) Vagy azoknak, akik garantáltan szeretnék gyorsítani a munkaidőkeretes foglalkoztatásban dolgozók munkarendjét!

Ha felkeltette érdeklődését a beosztás sablon generátor funkció, kérjük érdeklődjön kiemelt kapcsolattartójánál vagy Vass Henriett, HR folyamatfejlesztőnél a  vass.henriett@olm.hu email címen vagy a +36 20 314 1675 telefonszámon.

Jogszabálysértés funkció vizsgálat továbbfejlesztés

Egyik legnépszerűbb funkciónk segítségével olyan mintha egy munkajogász nézné át az adminisztrációját és jelezné a javításra szoruló elemeket.

jogszabalysertes-vizsgalat-eszkoztarban-olm-rendszer

A jogszabály sértés vizsgálat funkciót eddig külön kellett lefuttatni a munkaidő, beosztás, szabadság/távollét adminisztráció esetén, de mostantól egyetlen kattintással tudja azt minden adminisztrációjánál villámgyorsan elkészíteni.

A jogszabály sértés funkciót az jobb oldali eszköztár ’paragrafus’-ikonja alatt éri el.

Osztott munkarend továbbfejlesztés

Mostantól, ha osztott munkarendet alkalmaznak akkor a Rendszer automatikusan kezeli a fonódó munkarendeket is.

Osztott munkarend - OLM Rendszer

Példa:

 Gipsz Jakab a beosztása szerint az egyik nap délelőtt 8-10 óráig dolgozik délután 14-20 óráig. Másik nap 8-10 óráig majd 10-16 óráig. Utóbbi esetben a Rendszer automatikusan szünet nélkül adminisztrálja a fonódó munkarendeket.

Képzés portfólió továbbfejlesztés

A képzéseket naptár nézetben is könnyedén áttekintheti a képzés tervező funkciók alatt vagy dolgozóként a személyes profiljánál. A képzéseket pedig időszakra szűrve exportálhatja is!

A funkciót jogosultsági szintekhez tudja rendelni.

Abacus BÉR integráció

Az OLM Rendszer időadatait mostantól az Abacus BÉR program új verziójába is tudja továbbítani.

HR alkalmazás frissítések

v1.2.0

• Egyéni Összesítők/Statisztikák megjelenítése a Vezérlőpulton és a Kimutatás menüpontban

A v1.2.0 frissítésben a következő frissítések érhetőek el a HR mobil alkalmazásában:

Elérhetővé vált a 2023-as év naptára a jogszabályoknak megfelelő munkanapokkal munkaszüneti napokkal és áthelyezett munka/pihenőnapokkal

Távollét kérvényezhető a 2023-as naptári évre is.

Rendszeroptimalizálás a gyorsabb működéshez

A 2023-as év elérhető az OLM Rendszer HR alkalmazásában. Távollétek kérvényezhetőek.

Egyedi fejlesztések

Amennyiben igényelt egyedi fejlesztést kiemelt kapcsolattartónk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot vagy érdeklődjön az ugyfelszolgalat@olm.hu – e-mail címen. 

Köszönjük, hogy elolvasta legfrissebb fejlesztési híreinket. Rendelje meg őket vagy kérje értékesítő kollégáinkat, hogy mutassák be Önnek!

Ha még csak fontolgatja az OLM Rendszer bevezetését, esetleg különálló moduljaink ragadták meg a figyelmét akkor igényeljen bátran visszahívást itt további információkért!