Frissítés v2023.04.0

2023.04.21 | Frissítések
Frissítés v2023.4.0 - OLM Rendszer

Az OLM Rendszer v2023.4.0 verzió frissítés csomagja a következőket tartalmazza:

v2023.04.0

• Munkakörök továbbfejlesztés

• Nyilvántartás jóváhagyás fejlesztés

• Felhasznált munkaidőkeret mutató

• Egyedi export

• Szűrési feltételek mentése

• Költséghely/csoport létrehozás

• Nexon bérprogram export továbbfejlesztés

• Szabadság irányítópult optimalizálás

• Rendszer teljesítmény optimalizálás

Munkakörök továbbfejlesztés

A vállalaton belül alkalmazott dolgozók munkaköre sokszínű és gyakran igen változékony. Innovatív funkciónkkal mostantól még egyszerűbben tud munkaköröket létrehozni szerkeszteni.

Munkakörök előzetes megadása OLM Rendszer

A munkakörök dolgozókhoz való rendelését és a munkakörök megadását külön vettük, hogy a változó munkakörök kezelése garantáltan hiba mentes legyen.

A munkaköröket a beállítások menüpont ’Szótárak’ almenüben találja. Itt tud munkaköröket létrehozni és a státuszukat beállítani.  Ezt egyfajta munkakör előválasztóként képzelje el, ahol egy munkakör készletet adhat a további adminisztrációnak.  

Az engedélyezett munkaköröket aktívan lehet a dolgozókhoz rendelni.

A ’tiltott’ munkakörök esetén nem lehet dolgozóhoz rendelni a megadott munkakört.

A megoldás előnye, hogy a nem aktív munkakörök is egy tárolóba kerülnek és ha ismét szükség van rájuk akkor csak engedélyezni kell őket. Ily módon Önnek kevesebbszer kell újra felvenni munkaköröket.

Nyilvántartás jóváhagyás, fejlesztés

A munkaidő és beosztás nyilvántartások jóváhagyásának funkciója olyan esetekben lesz hasznos, ahol az egyes nyilvántartások vezetését delegálják a munkatársaknak (pl.: beosztások, munkaidő, szabadság), de szeretnék, ha a folyamat végén szakember/vezető is áttekintené a véglegesítés előtt.

Ha már rendelkezik a ’Közös felülettel’ (Munkaidő/Beosztás) akkor itt tudja egyszerre az összes dolgozó nyilvántartását lezárni. A lezáráshoz és megnyitáshoz külön jogosultságra van szüksége. A lezárásokat külön is elvégezheti a munkaidő vagy a beosztás felületeken is.

Felhasznált munkaidőkeret mutató

A felhasznált munkaidőkeret mutató azt mutatja meg, hogy a munkaidőkeret szerződésében foglalt, munkaidő óraszámból, hány órát dolgozott le, a munkavállaló. 

A mutató segítségével könnyebben tudja a munkaidőkeretes foglalkoztatottak erőforrásait menedzselni. 

felhasznalt-munkaidokeret-szuro-olm-rendszer

Mostantól az egyéni munkaidőfelületen is eléri az Időadatok oszlopban az ’Mkeret’ szűrési feltételt. Itt már tömegesen, dolgozók csoportjára is le tudja szűrni ezt a fontos adatot.

A funkció opcionálisan kérhető OLM Rendszerhez. Amennyiben felkeltette az érdeklődését kérjük jelezze ügyfélszolgálatunk felé az ugyfelszolglalat@olm.hu email címen.

Egyedi export

Az OLM Rendszer funkciójával látványos kimutatásokat tud készíteni. A Rendszer alap export lehetőségeit úgy alakítottuk ki, hogy lefedjük a munkaügyi kimutatások igényeit.

Ha Önnek egyedi mutatók alapján kell jelentést készítenie akkor mostantól a saját preferenciái szerint tud összeállítani export kimutatásokat.

Nincs más teendője, mint megadni az egyedi dimenziókat, értékeket és elnevezni a kimutatást. Az egyedi riportokat az ’Export’ menüpont alatt az ’Egyedi’ almenüben találja a saját kimutatásait.

Ha Önnek szüksége van egyedi kimutatások funkcióra akkor kérjük jelezze ügyfélszolgálatunk felé az ugyfelszolglalat@olm.hu email címen.

Szűrési feltételek mentése

Az okos szűrő segítségével egyedi kritériumai alapján tud keresni adatokat az OLM Rendszerben.  A szűrési feltételek széles tárháza segíti a gyors keresést.

Kedvenc szűrési feltételek mentése-OLM Rendszer

Mostantól kedvenc szűrési feltételeit el tudja menteni és saját nevet is adhat nekik, ezáltal még gyorsabban tudja a leggyakoribb kereséseket elvégezni. Az elmentett szűrési feltételeket csak Ön láthatja.

 

Ha Önnek szüksége van egyedi kimutatások funkcióra akkor kérjük jelezze ügyfélszolgálatunk felé az ugyfelszolglalat@olm.hu email címen.  

Költséghely/csoport létrehozás

Ha az Ön vállalatánál sok költséghellyel / csoportokkal dolgoznak és a dolgozók akár több csoportban vagy költséghelyen végzik a munkájukat, akkor új megoldásunk nagy könnyebbséget fog jelenteni. Kifejezetten a kiskereskedelmi egységek és sok költséghelyes vállalkozások igényei alapján készítettük funkciónkat. 

 Eddig az OLM Rendszerben a beállítások menüpont alatt tudott csoportokat vagy költséghelyeket létrehozni, majd dolgozókhoz rendelni. Mostantól lehetősége van alapértelmezett költséghely mellett ideiglenes költséghelyet, megadni és a dolgozót hozzárendelni. Kifejezetten hasznos a nyilvántartásban, ha a dolgozói osztott munkarendben dolgoznak több költséghely vagy csoportban.  

A költséghelyek történetileg is kigyűjthetőek. Ha Ön arra kíváncsi, hogy egy adott időszakban egy egy csoportban kik és hogyan dolgoztak akkor két kattintással választ talál. 

Köszönjük, hogy elolvasta legfrissebb fejlesztési híreinket. Rendelje meg őket vagy kérje értékesítő kollégáinkat, hogy mutassák be Önnek!

Ha még csak fontolgatja az OLM Rendszer bevezetését, esetleg különálló moduljaink ragadták meg a figyelmét akkor igényeljen bátran visszahívást itt további információkért!