Legyél Te az idő ura, a munkádban

2017.07.04 | Bennfentes | Rendszer
Vállj az idő urává a munkádban.

Könnyű elveszni a feladatok sűrűjében. Ha érezted már úgy, hogy a munkaügyek során valaki előre tekergeti az órákat és felszippantja a napjaid, akkor itt az ideje, hogy megismerd, hogyan szerezheted vissza a békés munkanapokat és felejtheted el a rohanást egy felhőalapú rendszerrel.

Ha ezt a bejegyzést olvasod, akkor már jó úton jársz. Mi több az is lehet, hogy elolvastál pár blogot a hatékonyságról, ismered a pommodoro, cetlis, kaizen, lean… módszereket netán részt vettél egy-két tanfolyamon, ahol megmutatták, hogyan delegálj és ne multitaskingolj.

Ezek a módszerek igazán szuperek de lehet, hogy ahhoz, hogy felszabadítsd az időt valami gyökeresebb megoldás kell.

Tudom kevés az időd de most olyan érdekességet mutatok Neked amitől égnek áll a hajad. Ha szeretnél a munkád során az idő urává válni akkor a titok nem más, mint, hogy felismered, hogy a munkaügyi feladataid olyan apró-cseprő elemekből tevődnek össze, amelyeket korszerű technológiával csupán néhány perc alatt elvégezhetsz. Igen jól olvastad nem órák alatt, hanem percek alatt! Ezáltal nincs szükséged többé csodálatos módszerekre és még meditálnod sem kell.

Kezdjük a legmegdöbbentőbb ténnyel. Egy 100 fős cég esetén a hagyományos papíros és excel táblás eszközökkel havonta 260 munkaórát foglalkoznak munkaügyekkel, míg professzionális munkaidő nyilvántartó esetén ez 18 óra lenne csupán. Ez bizony kevesebb mint 2 nap a 32 helyett.

Hová tűnik el ez a rengeteg idő?

Bárcsak olyan kellemes lenne a szabadságtervezés mint maga a szabadság. A szabadságos tömbökkel való rohangálás és engedélyeztetés és stresszelés több mint 3 órát vesz el. Az OLM Rendszer Szabadságtervezeőjével 15 perc az egész. Sőt! A távollétek, pótlékok, kieső napok nyilvántartásával további 5 órád megy el míg ez egy korszerű rendszerrel havi 15 perc elegendő.

munkaidő adatok kiszámolása, összevetése a beosztással amennyiben egy dolgozó kezelése 5 percet vesz igénybe akkor 100 ember esetén 8.33 órába kerül. Munkaidő nyilvántartó rendszer használatával ez maximum 2 percet vesz igénybe de inkább néhány másodperc a program számára.

Te végzed a beosztástervezést vagy a csoport/részleg vezető. Mindegy is mert az biztos, hogy OLM Rendszerrel még a legbonyolultabb munkarend esetén is csupán 10 percet vesz igénybe de a legtöbb cégnél ezzel 16,67 órát bajlódnak. Ez horribilis!

Ha van nálatok kiléptetés és beléptetés akkor ezek regisztrálása jelenlétire vitele havi 40 órát is elvehet, a drága munkaidődből. Ez a beléptetőrendszerrel csupán néhány perc.

A bérszámfejtésnek átküldeni a kiértékelt letisztázott adatokat 3,33 órába kerül, hogy legyen időre mindenkinek fizetése. Azt nem is számolom bele, hogy hányszor kell korrigálni a hagyományos exceles cégeknél ezeket az adatokat. Átlagosan ezzel 3 óra megy el míg az OLM Rendszerrel csak 2 perc.

A cikkben szereplő idő adatok egy referencia számítás részei ettől természetesen lehetnek eltérések. Viszont egy olyan korszerű nyilvántartóval, mint az OLM Rendszer felszabadulhat akár 10 napnyi munkaidő. Ez már bőven elég arra, hogy végre szabadságot vegyél ki és élvezd az életet. Te mit kezdenél, ennyi boldog órával?

Az idő urává válni tehát nagyon is lehetséges. Ha már használod a Rendszert akkor ezt pontosan tudod, ha még nem akkor itt az ideje jobban megismerkedni vele.

Regisztrálj ingyenesen, további információkért.