Oldal kiválasztása

Mindig felmerül a kérdés, hogy a mesterséges intelligencia – röviden MI, a digitális átállás felváltja-e az emberi erőforrás szükségét? A válasz az, hogy inkább korszerűsíti és hatékonyabbá teszi, mintsem helyettesíti azt. Az MI nagy szerepet játszik a jó munkaerő megtalálásában és megtartásában. Pozitívan alakítja át a humán erőforrás toborzás-kiválasztás folyamatát, automatizálja a folyamatosan ismétlődő feladatokat és nagyfokú biztonságot nyújt az adatok tárolására és kezelésére vonatkozóan.

De itt még nincs vége!

MIBEN JAVÍTJA MÉG AZ AUTOMATIZÁLÁS A HR MENEDZSMENTET?

Segít a döntéshozatalban

Naponta kell dönteni a szervezet működését, az alkalmazottakat érintő kérdésekben. A digitális HR funkciók lehetővé teszik, hogy gyorsan hozzáférjünk a szükséges adatokhoz, információkhoz. Így racionális döntéseket tudunk meghozni pl. a szabadságok kiadásáról, hogy ne legyenek ütközések, a képzések szisztematikus kialakításról, stb.

Egy kockázatelemzés esetén is egyszerűen elemezhetőek és összehasonlíthatóak a bevitt adatok. Felmérhetjük és összehasonlíthatjuk a lehetséges cselekvési terveket és megismerhetjük az ebből adódó eredményeket. Ezáltal megtalálhatjuk a legideálisabb megoldást egy adott helyzetre.

Kizárja az elfogultságot

Mikor a jelentkezők kiválasztására, az önéletrajzok átnézésére kerül a sor, tudattalan is elfogultan dönthetünk. Az automatizálással a torz megítélés azonban kiküszöbölhető. Mint egy szűrő, a munkához szükséges kompetenciákra és számszerűsíthető tapasztalatokra helyezi a hangsúlyt, és nem a külső, a bőrszín vagy nyelvjárás alapján fog választani. A mesterséges intelligencia adatközpontú értékelések alapján segít dönteni, így mindenki egyenlő esélyekkel indulhat az állásért.

Támogatja a képzésszervezést - OLM Rendszer

Támogatja a képzésszervezést

Egy vállalkozásban szükség van az alkalmazottak képzésére, fejlesztésére. Vagy azért, hogy lépést tudjanak tartani a fejlődéssel és jobbak legyenek a munkakörükben, vagy más, magasabb beosztást kapnak, amihez bizonyos készségekre szükségük van.

A digitalizált HR megoldásokkal könnyen összevethető a szervezet kitűzött célja az alkalmazottak teljesítményével és jelenlegi képességeikkel. Az MI-vel könnyen meghatározható, hogy milyen plusz készségek szükségesek egy adott munkakörhöz, és ez alapján segít megszervezni a megfelelő karrierfejlesztési, képzési programot. Akár személyre szabottan is. Lehetőség van arra, hogy a dolgozók e-learning formájában, online képzési platformokon sajátítsák el a tananyagot, a saját ütemükben és kényelmükben.

OLM tippünk:

Az OKOS BEOSZTÁS modul segítségével kompetencia alapján tudja beazonosítani a munkavállalót.

ODT SYSTEM - DIGITAL TRANSFORMATION IN THE FIELD OF HR COVER

Digitális átalakulás a HR területén - Díjmentes útmutató

A nagyvállalatoknál jelentős mértékű fejlődést eredményez a HR digitalizációja. Útmutatónkban segítünk megválaszolni a HR digitális átalakulásának főbb kérdéseit.

Az útmutatóban:
🔵 Digitális forradalom mutatói
🔵 Digitizáció, digitlaizáció, digitális transzformáció
🔵 Hogyan zajlik az átalakulás a vállalatoknál?
🔵 Technológiai evolúció a HR-ben
🔵 HR digitalizációs tájkép
🔵 Kihívások a digitális úton
🔵 Bevált módszer a HR digitális átalakítására

OLM Rendszer blog hírlevél feliratkozás
Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy a legérdekesebb HR digitalizációs szakmai tartalmainkat el tudjuk küldeni Önnek.
Adatkezelési tájékoztató (GDPR)*

Kövess minket közösségi oldalainkon is!