Oldal kiválasztása

Tíz esztendő hosszú idő és nagy utat tettünk meg közösen.

Online munkaidő nyilvántartóból mára egy kompromisszum mentes HR digitalizációs eszköz vált mely megkerülhetetlen a személyügyi adminisztráció területén.

Visszatekintünk egy pillanatra, hogy lássuk mennyit fejlődtünk és milyen korszerű megoldásokat tartogat a jelen OLM Rendszere, hogy együtt lépjünk be a HR jövőjébe.

digitale-strategia-odt-blog-de-1

2012. – Születés

Erzse Tibor megalapítja az OL Munkaidő Kft céget. A vállalat víziója egy olyan digitális munkaügyi nyilvántartás, amely képes leváltani a papír alapú adminisztrációt.

Piacra lép az Online Munkaidő Nyilvántartó Rendszer. Már az első verzió is olyan progresszív megoldásokat tartalmazott, mint a telepítés nélküli működés, amelyhez csak internet böngészőre van szükség.

A bemutatót az Európa hajón tarják több mint 700 fő részvételével. Az eseményen a vendégeket egy játékra hívják. Aki a Rendszernél gyorsabban tudja az időadatokat bérszámfejtéshez összekészíteni papír és excel tábla segítségével az értékes ajándékot nyer. A szoftver nyer 45 másodperces szintidővel.

A mai napig ingyenesen használható START csomag digitális munkaidő nyilvántartó csomag, mely indulása után pár hónap leforgása alatt 3000 felhasználót gyűjt.

2012. április – OLM beléptető rendszer

Az OLM Rendszer okos beléptető rendszere fizikai telephelytől függetlenül, egyetlen online felületen gyűjti és rendszerezi a belépési időadatokat amelyek a hardveres elemekből érkeznek. Az OLM Rendszer pedig felhasználja az adatokat további munkaügyi számításokhoz.

Ez a technológia egy forradalmi lépés volt hiszen a legtöbb cégnél még ma is csak offline rendszereket használnak, ahol a be- és kilépési adatokat adathordozón kell átvinni egy másik adatbázisba.

2014. – KÖNYVELŐI és KKV csomag 

Az Online Munkaidő Nyilvántartó START és MINI csomagja után elkészül a kifejezetten kis- és középvállalatok, könyvelő irodák-, igényei alapján készült alkalmazás csomagok. Igazi nóvumnak számított, hogy a munkaidőkeretes számításokat egy kattintásra végezte el az alkalmazás. Eddig ezt a jogszabályok folyamatos figyelésével és rengeteg számítással tudták megtenni.

2014. május – Jogász a gépben funkció 

Bemutatkozik a máig is minden terméket jellemző jogszabály megfelelőségi vizsgálat funkció, amely egyedülálló a HR informatikai piacon. Ez a funkció segít a felhasználónak ellenőrizni a nyilvántartást vagy munkafolyamatot és hasznos tippeket ad a javításra, ha az nem felel meg a hatályos törvényeknek vagy rendeleteknek.

2015. január – SZABADSÁG tervező alkalmazás 

A szabadság és távollét alkalmazással a felhasználók online felületen tudtak szabadságokat kérvényezni és jóváhagyni, továbbá tervezni. Mindezt akár e-mailen keresztül is. Mára már az egyik legnépszerűbb funkció és alkalmazás, amely mobil applikációban is elérhető.

2015. március – BEOSZTÁS tervező

A BEOSZTÁS tervező alkalmazás első verzióját is úgy tervezték meg, hogy a ‘nem munkaügyes kolléga’ is könnyedén tudja használni. A beosztás kódok alkalmazása igazi újdonságnak számított. Az egyszerű munkarend esetén pedig a Rendszer egy kattintással tudta a beosztásokat generálni. 

2015. szeptember – OLM Rendszer

Debütál a teljesen új program motorra épülő OLM Rendszer, amely Magyarországon elsőként teljes mértékben felhő alapú technológiát használt. Ez a program már egy olyan munkaügyi nyilvántartó rendszer volt, amely képes 100%-ban kiszolgálni a munkaügyi feladatokat egy nagyvállalatnál.

Érdekes tény, hogy akkoriban kevesen hitték el, hogy ezeket a ’papír alapú’ feladatokat már specializált program is el tudja végezni.

2016. – 400 fős cégek kiszolgálása

Az OLM Rendszer őse az; ’Egyedi csomag’ már olyan funkciókat tartalmazott, amellyel a nagyvállalatok igényeit is ki lehet elégíteni és fontos tapasztalatokat adott az új alkalmazás kifejlesztéséhez.

2017. – Jelenlét rögzítő interfész 

A jelenlét rögzítő API és interfész egy több célú informatikai megoldás volt melynek segítségével a jelenlét adatokat lehetett Business Intelligence és ERP programoknak továbbítani és azoktól fogadni.

Az interfész további előnye volt, hogy innentől kezdve más gyártó beléptető hardveres eszközére is csatlakozhatott a Rendszer ezáltal ‘okosítani’ lehetett a régi beléptetőket.

2018. – Innováció robbanás 

Az OLM Rendszer fejlesztései magas fordulatra kapcsolnak. Ebben az időszakban a fokozott termékfejlesztésnek köszönhetően több mint 2000 ponton optimalizálnak a Rendszeren. Több mint 100 extra funkció és innovatív megoldás mutatkozik be és új modulok jelennek meg a kínálatban, a rendszer pedig angol nyelven is elérhetővé válik.

2018. szeptember – HR modul 

Az emberi erőforrás ügyvitelre készült modulban szabadon lehetett a munkavállaók adatait menedzseli. E-mailes értesítések és figyelmeztetések állíthatóak be. Nyilvántartás kezelés mérhető adatokkal és automata számításokkal. 

2019. – Új modulok 

Ebben az évben az egyes modulok tudása meg négyszerezőik. Bemutatkozik a MUNKARUHA, UTAZÁS költségtérítés–, ÜZEMORVOS–, OKTATÁS modul. Ezek mellett fejlődik a termelést és a teljesítmény optimalizálást támogató funkciók. 

2019. március – 1000+ fős cégek kiszolgálása

Az OLM Rendszer első nagylétszámmal bíró ügyfeleinek kiszolgálása ezen a fordulóponton történt. A nagyvállalatok igényeinek és egyedi fejlesztési kérésének, illetve ügyfélszolgálati támogatásának első próbája volt ez mely mára napi rutinná vált.

2020. március – HOME OFFICE csomag

Az OLM Rendszernél úgy döntenek, hogy a világjárvány idején mentőövet dobnak a magyar vállalatoknak ezért elkészül a HOME OFFICE csomag, amely térítésmentesen vehettek igénybe a felhasználók ezáltal fizikai kontaktus nélkül tudták HR és munkaügyeiket intézni.

A koronavírus okozta helyzetben pedig olyan innovatív megoldások láttak napvilágot, mint a testhőmérséklet mérő rendszer, amely automatizálta a belépők hőmérsékletének a mérését, illetve az oltakozási adminisztrációs funkció, vagy a KOMMUNIKÁCIÓ modul, amely biztonságos csatornát teremtett a fontos céges információknak.

2021. január – Piacra lépés: Ausztria Románia 

Az OLM Rendszer megveti a lábát a nemzetközi szintéren is Online Digital Tool System márkanéven és teljeskörű HR adminisztrációs megoldásokat kínál.

2021. november – ISO szabvány megfelelés 

Az OLM Rendser elsődleges törekvése az volt, hogy ügyfelei számára az elérhető legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtsa. Ezen törekvésük fontos állomása, hogy a nemzetközileg elismert standardoknak is megfeleljen.

Ettől az időponttól kezdve rendelkezik a vállalat

ISO 9001:2015

ISO/IEC 27001:2013

tanúsítványokkal, melyeket az OL Munkaidő Kft:

HR digitalizációs rendszer tervezése, fejlesztése, bevezetése, üzemeltetése és támogatása – folyamatokra ítéltek oda.

2022. május – Dokumentumtár és sablon kitöltő 

Elkészül a HR dokumentum tár, amely multiformátumú dokumentumok tárolására alkalmas ezáltal biztosítva, hogy a munkavállalók fontos iratai könnyedén elérhető biztonságos, felhőbe kerüljenek. A Template kitöltő funkció különlegessége, hogy a dolgozói adatokból képes iratokat, tájékoztatókat egy gombnyomással kitölteni, ezáltal rengeteg időt takarítva meg a HR osztálynak.

2022. június – HR mobil alkalmazás 

Bemutatkozik az OLM Rendszer hivatalos mobil applikációja, amely elérhető Google Play és App Store–ban is. Az alkalmazás segítségével a világon bárhonnan kényelmesen tudja a HR ügyeit intézni a felhasználó. 

2022. – HR digitalizációs eszköz 

A munkaidő nyilvántartóként indult digitális alkalmazás mára egy teljeskörű megoldásokat kínáló rendszer, amely megoldást nyújt a HR adminisztráció, HR kontrolling területén. 

Mit tartogat a jövő?

 A fejlődés töretlen és megannyi izgalmat tartogat. A HR területe minden eddiginél fontosabbá válik a cég életében. Hisszük, hogy az új kihívásokat a digitális átalakulással sikerre vihetjük. A megannyi izgalmas technológia már rendelkezésünkre áll. Nincs más hátra mint együtt ügyfeleinkkel belépni a jövőbe!

OLM Rendszer blog hírlevél feliratkozás
Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy a legérdekesebb HR digitalizációs szakmai tartalmainkat el tudjuk küldeni Önnek.
Adatkezelési tájékoztató (GDPR)*

Kövess minket közösségi oldalainkon is!