Oldal kiválasztása

Ha az Önök HR részlegén is végeláthatatlan papírhalmok és mókuskerékként működő rutinfeladatok a jellemzőek, akkor valószínűleg itt az ideje váltani. A szakemberek rengeteg időigényes, monoton adminisztratív munkát végeznek, ami elveszi a fókuszt a valóban produktív stratégiai feladatoktól.

Az automatizálással az órákig tartó munkafolyamatok percek töredékére csökkenthetők. A humánerőforrás menedzsment dolgozói ezáltal felszabadulnak, munkájukat nagyobb hatékonysággal tudják elvégezni. Nagyobb hangsúlyt tudnak fektetni a fejlődésre, javulhat a vállalat kommunikációs rendszere, nő a termelékenység és az eredményesség.

Toborzás

Megírni az álláshirdetést, azt különböző platformokon megosztani, kiválasztani a megfelelő személyt, interjúztatni eléggé időigényes munka. Egy jó szoftver segítségével a toborzás-kiválasztás folyamata a töredékére csökkenthető.

U

Az automatizálás lehetővé teszi, hogy az önéletrajzok alapján előre kiszűrje az állás követelményeinek megfelelő jelentkezőket, így nem kell mindet egyenként átnézni. Sőt, akár különböző tesztek segítségével még pontosabb előszűrésre van mód, ami a legpotenciálisabbakra szűkíti a kört.

Minden pályázó önéletrajza, adata digitálisan tárolható, ami utána így könnyen visszakövethető, nem kell a papírhalmazokban kutatni. Az interjúk megszervezése és eredményeinek feldolgozása is gombnyomásszerűen működnek.

A digitális átállással nem lesz többé gond arra, hogy minden jelentkező választ kapjon. Ebben chatbotok is segíthetnek, amik a leggyakoribb, legáltalánosabb kérdésekre azonnal felelni tudnak.

Bérszámfejtés

Ez egy nagy odafigyelést és precizitást igénylő feladatkör. Az automatizált bérszámfejtés sokrétűen és pontosan tudja segíteni a HR munkáját, minimalizálja az emberi hibázás lehetőségét. A szoftver mindig a legfrissebb törvényeknek megfelelően végzi a számításokat. Egyértelmű információkkal szolgál a munkavállalók béréről, könnyen kezelhetőek a különböző adók, járulékok és juttatások számítása.

Kitölthető vele a szükséges hatósági és adónyomtatványok és emlékeztetnek is, hogy azokat mikor kell benyújtani. Biztonsági mentéssel gondoskodnak arról, hogy semmi se vesszen el. Minden adat, dokumentum egyszerűen visszakövethető és felülvizsgálható.

OLM tippünk:

Tudta, hogy az OLM Rendszerrel egy 100 fős cég esetén havi 260 munkaórát tud megspórolni? Kérjen visszahívást és tudjon meg többet.

Alkalmazottak nyilvántartása

Kis létszámú cégnél még talán működhet, de egy több tíz, száz főt foglalkoztató vállalatnál a dolgozók papíralapú nyilvántartása kaotikussá válhat. Sokkal átláthatóbb, rendezettebb és könnyebb mindezt automatizálva kezelni.

A szoftverben minden régi és jelenlegi munkavállaló adatát gond nélkül bevihetjük, frissíthetjük és megtalálhatjuk az első naptól kezdve az utolsóig. Név vagy azonosító alapján bármilyen információra rákereshetünk. Mivel ezek a programok rendszerint felhőalapúak, ezért az itt tárolt adatok sokkal nagyobb biztonságban vannak, mint papír alapon.

Munkaidő és szabadság nyilvántartás

A digitális formában nyilván tartott havi beosztás, napi érkezés-távozás, ledolgozott órák száma biztonságosabban kezelhető és feldolgozható. Ugyanígy a szabadságok is. Az alkalmazott akár saját maga ellenőrizheti, mennyi szabadnap áll rendelkezésére, előre jelezheti, hogy mikor szeretné igénybe venni és ennek jóváhagyásáról visszajelzést kap.

A munkaidőről, szabadságokról szóló kimutatások, jelentések könnyen lekérhetők, a rendszer elkészíti azokat. Általában ezek a szoftverek összekapcsolhatóak a bérszámfejtéssel vagy már a bérszámfejtő program is tartalmaz munkaidő és szabadságkezelő modulokat. Így az integrált adatokat automatikusan számításba tudja venni a program a bérszámfejtésnél

OLM tippünk:

Tudta, hogy az OLM Rendszerrel a beosztás, belépési adatok a szabadság távollétek adataiból automatikusan generálja a nyilvántartást így biztosítva a pontos nyilvántartást? Kérjen visszahívást és tudjon meg többet.

Teljesítmény menedzsment

A dolgozók teljesítményét folyamatosan értékelni kell. Ez az, ami meghatározza az előrelépési lehetőségeiket, illetve a fizetésemelésüket. Az automatizált értékeléssel elkerülhető az emberi hiba, hogy valakit rosszul ítéljünk meg.

A szoftver segítségével folyamatosan nyomon követhető és ellenőrizhető egy csapat vagy az egyén produktivitása, fejlődése. Megvizsgálható, hogy a dolgozók eredményei, a törekvéseik és a tanúsított viselkedésük mennyire van összhangban a vállalat céljaival.

Szerző: Pataki-Magyar Gabriella

ODT SYSTEM - DIGITAL TRANSFORMATION IN THE FIELD OF HR COVER

Digitális átalakulás a HR területén - Díjmentes útmutató

A nagyvállalatoknál jelentős mértékű fejlődést eredményez a HR digitalizációja. Útmutatónkban segítünk megválaszolni a HR digitális átalakulásának főbb kérdéseit.

Az útmutatóban:
🔵 Digitális forradalom mutatói
🔵 Digitizáció, digitlaizáció, digitális transzformáció
🔵 Hogyan zajlik az átalakulás a vállalatoknál?
🔵 Technológiai evolúció a HR-ben
🔵 HR digitalizációs tájkép
🔵 Kihívások a digitális úton
🔵 Bevált módszer a HR digitális átalakítására

OLM Rendszer blog hírlevél feliratkozás
Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy a legérdekesebb HR digitalizációs szakmai tartalmainkat el tudjuk küldeni Önnek.
Adatkezelési tájékoztató (GDPR)*

Kövess minket közösségi oldalainkon is!