Oldal kiválasztása

Aki a felhőkben jár azt gyakran tartják álmodozónak. De, aki a egy felhőalapú munkaügyi Rendszert talált ki és fejlesztett nívósra az bizony nagyon is a földön jár és otthonosan mozog a munkaügyekben. Igazi start up vagyunk tele kalandos történetekkel. Ismerj meg minket és a céljainkat.

Hogy kezdődött?

„Kezdetben vala, a semmi” Ezt a mondatot mindenki ismeri de az OLM Rendszerre ez nem teljesen igaz. Ha a Rendszert ismerni akarod akkor ismerned kell Erzse Tibort, aki Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb munkaügyi szakértője és tanácsadója. A Munkaügyi Fórum oldalát több ezer HR-es munkaügyes, cégvezető, könyvelő, vállalkozó keresi fel szakmai tanácsadásért. Tibor már tíz évvel ezelőtt munkaügyi szakértőként tevékenykedett. A munkaügyek során látta, hogy a nyilvántartási feladatok milyen állapotban vannak kicsiny országunkban. Mivel sok nagyformátumú személyhez hasonlóan ő is széles érdeklődéssel és ismeretekkel rendelkezik ezért észrevette, hogy a korszerű technológiával hogyan lehet az emberek és a munkaügyekkel foglalkozó szakemberek életét könnyebbé tenni.

Az élet területén mindenhol programokat és alkalmazásokat használunk. A bérszámfejtéshez, a HR-hez, a vállalatiránytáshoz és még sorolhatnánk. Volt azonban egy nagy űr ez pedig a munkaügyek. Aki foglalkozott már velük csak érintőlegesen is az tudja, hogy ez a diszciplína mára rengeteg adminisztrációt, odafigyelést és körmölést igényel. Külön szakmának tekinthető és külön pozíciót érdemlő feladat. Jelenleg sokan csak a nyakukba kapták ezt a feladatot és a HR szakembereknek pedig emellett rengeteg dologgal kell foglalkozniuk. Ráadásul a nyilvántartások és az ahhoz kapcsolódó műveletek hibás kivitelezése milliós bírságokat hoz maga után, amelyek teljesen elkerülhetőek lennének.

Munkaruha modul - OLM Rendszer

Sokan megdöbbennek, amikor megtudják, hogy a hivatalos dokumentumaik a nyolcvanas évek óta nem változtak. Még többen hökkenek meg azon a tényen, hogy a munkaügyeik amelyeket jobb esetben excel táblázatokon vezetnek a vállalat idejéből százas nagyságrendű munkaórát vesz el. Ezeket az értékes munkaórákat-inkább munkanapokat egy korszerű programmal néhány órásra lehet zsugorítani. Ezáltal a HR-s végre az emberi erőforrásokkal tud foglalkozni, a pénzügyes a pénzügyekkel, a csoportvezető pedig a csoport irányításával… És így tovább.

Építsünk jövőt

Tibor munkaügyi szakértő munkája mellett egy igazi innovátor, akiben ott él az újítás iránti szenvedély ezért 2012-ben nagy vállalkozásba fogott. Elkezdett IT szakemberekből álló csapatával egy olyan alkalmazást fejleszteni, ami képes a munkaügyi nyilvántartásokat elvégezni. A lelkesedés hajtotta előre a garázs céget és a munkaügyi szakértelem. Egy start up világa lenyűgöző kalandokkal jár. A vázlatok egy apró dolgozószobában látták meg a napvilágot. Az első kis irodában éjjel nappal ment a programozás és a javítás. Megszületett az első még kezdetleges program, amely az OLM Rendszer távoli ősének tekinthető. A prototípus kevés dolgot tudott de az már látszott az első tesztek során, hogy rengeteg időt spórol meg a felhasználóknak.

Munkaruha modul - OLM Rendszer

A rengeteg kísérletezés eredményeképpen és az első tapasztalatok után egy modernebb motorra épült a második program, ami ismét gigászi munkával járt. A tesztelések zárultával végül piacra lépett az első dobozos munkaügyi nyilvántartó program. A siker elképesztő volt, amely új lendületet adott a cégnek. Olyannyira, hogy az OL Munkaidő későbbi változata ma is több ezer kisvállalat, könyvelő, középvezető, és cégvezető munkáját könnyíti meg. Ez a sokat bizonyított termék speciálisan a kisvállalkozások és vállalatoknak készül.

Kipattan a felhő

A siker mellett rengeteg tapasztalat gyűlt össze. Közben nagyot fordult az információs technológia és elérkezett az idő, hogy egy világszínvonalú felhőalapú rendszer legyen a következő lépcső, amely kifejezetten a nagyvállalatok igényeit képes messzemenően kiszolgálni. Az online alkalmazások használata miatt már egy Rendszer nem igényel nagy hardverigényt csupán egy internet böngészőt és egy egyszerű készüléket. A magas számítási teljesítmények miatt pedig a munkaügyi adatok számolása egyetlen tizedmásodpercre csökkenthetővé válltak. Ehhez csupán egy jól felépített és a felhasználók véleményét figyelembe vevő programra volt szükség. Egy olyan komplex rendszerre amely személyre szabható, és intuitív.

A titok

Mi kellett hozzá? A munkaügyek mély ismerete, IT pasztalat, folyamatos kísérletezés és rengeteg munka. Aki hallott vagy olvasott már a fejlesztés nehézségeiről az tudja, hogy ez pont olyan, mint amikor az ember egyik nap felépít valamit majd másnapra újraépíti de nem azért mert összedőlt, hanem mert még jobbat akar alkotni. Mindez a folyamat addig tart amíg a termék szuper lesz. Az OLM Rendszer is pontosan ilyen szellemben lett piackész. A debütálás után rengeteg nagyvállalatnak kellett bemutatni és megmutatni, hogy mit is tud és mire jó az OLM Rendszer. A folyamatos fejlesztések mellett elindult a talpalás, hogy megismerjék a Rendszert. A sok munka mellett új emberek érkeztek a bővülő cégbe. Mára nyolcvan nagyvállalat használja a közel tízezer alkalmazottjának a munkaügyeire a felhőalapú alkalmazást. A lendület pedig gyorsult hiszen újabb funkciók és fejlesztések teszik még exkluzívabbá ezt a Rendszert.

Munkaruha modul - OLM Rendszer

Felhők között

Családias hangulatú cégünk a start upok mintájára épül fel, ahol egy kevés főből, álló de annál okosabb csapat viszi az OLM szekerét. Mindenki szenvedélyes a szakterületében és mindig van egy jó szava a másikhoz. A vállalatszervezést a legkorszerűbb mintákra építjük fel és a módszerek között a multikétól is sokat átvettünk de a csapatban mindenki a kreatívitásával és véleményével hozzájárul a sikerhez. Növekedő cég sok új feladat.Szépen növekszünk és az új kollégáknak kiugró lehetőségeket biztosítunk, hogy kiteljesedhessenek a szakmájukban.

Hiszünk benne

A célunk az, hogy minden munkaügyekkel foglalkozó szakember életét könnyebbé tegyük. Hisszük, hogy egy cég akkor lehet sikeres, ha azzal foglalkozik, amihez igazán ért. Ehhez pedig az kell, hogy a vállalatnál dolgozók a legjobb eszközöket kapják és a területükkel foglalkozhassanak. Tudjuk, hogy a technológia segítségével már új fejezet nyílt a munkaügyekben is. Azt szeretnénk elérni, hogy az OLM Rendszerrel a munkaügyek többé ne nyűg legyen egy cég számára hanem egy gördülékeny feladat. Értékeljük a tudást és nyitottak vagyunk a legkorszerűbb megoldásokra és innovációkra. Megannyi elégedett ügyfelünk véleménye alapján tudjuk, hogy a technológiával az élet jobbá tehető. Sőt! Az OLM Rendszer fontosnak tartja a környezettudatosságot is hiszen újításinknak köszönhetően a papírfelhasználás akár nullára redukálható. Az online elérhetőségnek köszönhetően pedig szabadságot tudunk kínálni a munkában.

Munkaruha modul - OLM Rendszer

Erzse Tibor az OLM Rendszer ügyvezetője.

Sosem pihenünk és minden erőfeszítésünkkel azon vagyunk, hogy a Rendszer még jobb legyen és a felhasználóink igazi élményt kapjanak a munkájuk során. A fejlődés sosem áll meg ezért a tervünk, hogy az országhatárokat átívelve a világon elterjesszük az OLM Rendszert.