Oldal kiválasztása

Emlékszel még arra a napra mikor elkezdtél humán erőforrással foglalkozni vagy az első munkádat elvégezni? Érzed azt a lelkesedést és reményt, hogy embereket kapcsolsz össze és megteremted a vállalat számára a közös alkotás lehetőségét és boldog dolgozók köszönik meg a munkádat?

Mi változott az elképzeléseidhez képest?

Tudjuk, hogy az emberi erőforrás egy gyönyörű és egyben komplex hivatás, amiben remek emberismerőnek kell lenned gyakran elvállalni az ütköző szerepét a szervezeti egységek között és remek stratégává is válni. Támogatod és véded a munkavállalókat és kiállsz a cég érdekeiért is. A toborzások során pedig latba veted a pszichológiai ismereteidet és az analitikus képességeket. A hétköznapi életben pedig összekötöd az embereket és aggódsz a jóllétük miatt. Mert Te tudod a legjobban, hogy dolgozni és alkotni csak úgy lehet a mosolyok őszinték és a környezet is vidám. De a búcsúzás szerepe is gyakran rád hárul, ha a cég úgy dönt valakinek mennie kell.

A fluktuáció és a munkaerőhiány pedig minden eddiginél nagyobb kihívások elé állít téged. Megkeresni a megfelelő jelölteket és a jelölteknek megtalálni az áhított állást majd keményen dolgozni azon, hogy a csapat az csapat maradjon és ne csak személytelen emberek masszája, akik úgy jönnek mennek át a munkahelyükön, mint a poros zebrán az átkelő forgalom.

Nagyon sok humánerőforrással foglalkozó szakemberrel találkozunk nap mint nap, akikre mindezek mellett rengeteg munkaügyi feladat is hárul. Valljuk be egymás közt, hogy a munkaügyek fontos részei a hivatásnak de igen száraz tárgyai is egyben. Sok helyen külön munkaügyes foglalkozik a törvényeknek megfelelő adminisztrációval, de a mi tapasztalatunk az, hogy ötből három HR-s a munkaügyeket is viszi egyben. Mára azonban a munkaügyek vezetése tájékozódás az aktuális változásokban egy külön szakma és feladatkör, amit el tudsz Te is végezni de annyi teendő és kihívás mellett ezt roppant nehéz véghez vinni.

Mit szólnál, ha holnap beérnél a munkahelyedre és csak a telked találnád meg. Ezután szólnának, hogy a mai feladatodat el kell végezned de ehhez előbb fel kell húznod az irodát, majd kivágnod egy fát, amiből asztalt kell faragnod, bekötnöd az áramot… és még ma embereket kell toboroznod és segítened a részlegek kialakításában.

Ez egy sarkított példa volt pedig nem áll messze a valóságtól ugyanis gyakran azt tapasztaljuk, hogy egy vállalat szakemberei ahelyett, hogy a képességeiket bontakoztatnák ki gyakorlatilag minden ehhez szükséges feladatot látnak el, hogy a végén végre azzal foglalkozhassanak, amiben a legjobbak.

Az OLM Rendszernél úgy gondoljuk, hogy egy munkavállaló akkor tud kiteljesedni és részt vállalni a produktivitásban, ha arra fókuszálja az energiáját, amihez ért. Ha minden csapattag így tesz akkor a cég fejlődik hiszen akkor a vállalat is azzal foglalkozik amiért létrejött.

A jó munkához pedig jó eszköz is kell hiszen a festő sem mindegy, hogy milyen ecsettel dolgozik. Az OLM Rendszer egy olyan eszköz, ami időt ad arra egy cégnek, hogy az igazán fontos dolgokkal foglalkozzon.

A munkaügyi nyilvántartás jelenleg a nyolcvanas éveket idézi a fejlődést csupán néhány színes excel tábla törte meg. Sokan legyintenek, hogy ,,nálunk is így van és működik” csak nem tűnik fel, hogy közben akár 260 munkaórát töltenek ilyen olyan munkaügyi részfeladatokkal. Az OLM Rendszerrel ez csak 8,33 óra lenne. A felszabaduló időt pedig mindenki a produktivitásra fordíthatná.

Nagyobb szükség van rád mint valaha

Te pedig HR-esként végre a hangsúlyt azokra a feladatokra fektethetnéd, amiben igazán jó vagy és szereted csinálni. Munkaügyekkel kell foglalkozni de nem mindegy mennyit és milyen eszközzel. Szakemberként tudod, hogy a boldogság kulcsa abban van, ha az ember jó társaságban van és azt csinálhatja mait szeret. Ehhez pedig Neked is tenned kell. Ha elveszel a munkaügyi papírok és excel táblák között akkor nem tudsz jó HR-es lenni pedig szükség van rád, nagyobb szükség, mint valaha. Foglalkozz annyit a munkaügyekkel amennyit a modern technológiával szükséges. Az OLM Rendszer felszabadítja az idődet és elvégzi a munkaügyek javát, hogy Te is megvalósítsd végre magad és boldog legyél!

OLM Rendszer blog hírlevél feliratkozás
Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy a legérdekesebb HR digitalizációs szakmai tartalmainkat el tudjuk küldeni Önnek.
Adatkezelési tájékoztató (GDPR)*

Kövess minket közösségi oldalainkon is!