Oldal kiválasztása

A munkaerő elköteleződésének egyik kulcsa a kifogástalan HR mobil applikáció. A digitalizáció korában ma már eljutottunk arra a szintre, amikor nem egy lehetőség, hanem elvárás, hogy minden nagyobb cégnek alkalmazása legyen. Ezzel biztosítva a gyors és rugalmas kommunikációt a dolgozókkal és csökkentve a HR szakemberek monoton feladatait.

Az már szinte „normálisnak” is tekinthető, hogy az emberek naponta több órát is használják az okostelefonjukat. Ezt támasztja alá a Huawei által végzett kutatás – amely négyezer embert kérdezett meg és amely kifejezetten a magyar felhasználókra irányult – amelyből kiderült, hogy az emberek átlagosan napi 3-4 órát használják a mobil alkalmazásokat. Ezért kétség sem fér hozzá, az appokra szükség van.

Nem kivétel ez alól a humán erőforrás menedzsment sem. Hisz ezen a területen folyamatosan találkozhatunk olyan kihívásokkal, melyek megoldásával időt, termelékenység növekedést és a feladatok hatékonyabb elvégzését érhetjük el. A XXI. században erre kínál jó lehetőséget egy jó HR alkalmazás mely nagymértékben képes segíteni a különböző emberi erőforrás menedzsment fejlődését.

Azonban ahhoz, hogy egy HR applikáció teljes mértékben megfeleljen a vállalkozás igényeinek, amellett, hogy:

  • értéket ad
  • rendelkezik minden olyan modullal, amire a HR-nek szüksége van
  • megoldja azokat a problémákat, amelyre az applikációt alkalmazták,

innovatívnak is kell lennie. Fontos, hogy folyamatosan fejlesztve legyen, hiszen haladnia kell a felmerülő igényekkel. Az appokat az alapvető és a piac igényeknek megfelelő, korszerű funkciók teszik sikeressé és felhasználóbaráttá.

HR mobil alkalmazás igényei - OLM Rendszer

Miért van rá szükség?

Azonnaliság, gyorsaság

A jó HR alkalmazás szinte azonnal betöltődik. Hiszen, ha túl sokáig kell várni, az bosszantja a felhasználókat és rendszerint elhagyják a felületet. Kb. 3 másodperc az az idő, ameddig hajlandóak várni.

De egy jó HR alkalmazás azt is lehetővé teszi, hogy mind az alkalmazottak, mind a vezetők azonnal és bárhonnan hozzáférjenek a munkaügyi adatokhoz (beosztás, szabadságok, kimutatások) és az üzenetekhez.

Azonnaliság, gyorsaság - OLM Rendszer
Biztonság - OLM Rendszer

Biztonság

A nem biztonságos appokat az emberek nem fogják használni. Legalábbis hosszú távon biztos nem. Hiszen a felhasználók ma már sokkal tudatosabbak és sokkal kiélezetebb a figyelmük az adataik biztonságára. Ezért a GDPR megfelelés alapvető tényező a mobil alkalmazásoknál.

Továbbá a HR appoknak az általános biztonság mellett szerver kapcsolt adatfolyammal is rendelkezniük kell. Vagyis csak az arra jogosult személyek férhetnek hozzá az adatokhoz. Ha valaki kilép vagy megszűnik a jogosultsága, akkor csak külön engedéllyel láthatja újra a vállalat adatait.

Mobil eszköz diverzitás

Fontos, hogy az applikáció kompatibilis legyen minden féle okostelefon típussal, márkával és az operációs rendszerekkel (Android és iOS). Függetlenül attól, hogy ki mit használ, minden dolgozó számára elérhetőnek kell lennie az alkalmazásnak.

Mobil eszköz diverzitás - OLM Rendszer
Felhasználóbarát - OLM Rendszerr

Felhasználóbarát

Egy ideális HR alkalmazás jó ismérve az egyszerűen navigálható, intuitív felület. Ami olyan kialakítással és funkciókkal rendelkezik, ami által a könnyedén kezelhető minden HR-es és nem HR-es munkaügyes számára is. Ez teszteléssel és folyamatos közösségi fejlesztéssel érhető el.

Offline elérhetőség

Annak ellenére, hogy az internet elérhetőség ma már szinte természetesnek számít, még mindig akadnak olyan helyek vagy külső behatások, ami miatt az internet gyenge vagy egyáltalán nincs. Ez viszont nem lehet gátja annak, hogy a dolgozók ne tudjanak kapcsolatba lenni a HR-rel.

Különösen olyan esetben, amikor valóban szükség lenne rá, de olyan helyen végeznek munkát, ahol nincs erős internet lefedettség.

Offline elérhetőség - OLM Rendszer
Keresési funkciók - OLM Rendszer

Keresési funkciók

A felhasználók nem szívesen töltenek felesleges időt keresgéléssel. Ha valamilyen kérdésük van, arra szeretnének minél hamarabb választ kapni. Ezért az alkalmazásban fontos funkció a keresési lehetőség. Minimum elvárás, hogy szövegkeresést tegyen lehetővé. Azonban magasabb szinten hang vagy akár képi keresést is tartalmazhat az app.

Érintéses használhatóság

Zökkenőmentes élményt nyújthat az applikáció, ha nem kell hozzá fizikai gombokat használni. Azaz az alkalmazásnak lehetővé kell tennie, az érintéssel történő navigációt. Főleg akkor, ha olyan helyzetben használja az adott munkatárs a mobilját, hogy épp csak a képernyő megérintésére van lehetősége.

 Érintéses használhatóság - OLM Rendszer
Folyamatos fejlesztés - OLM Rendszer

Folyamatos fejlesztés

A jó HR app folyamatos fejlesztés alatt áll. A fejlesztők folyamatosan azon dolgoznak, hogy a visszajelzések és a felhasználói viselkedés és adatok alapján úgy alakítsák az alkalmazást, hogy az megfeleljen a felhasználói és vállalati igényeknek, valamint a meghatározott piaci előírásoknak is.

Cél, hogy a mobil alkalmazás valóban segítse és könnyebbé tegye a HR munkáját és a dolgozók munkaügyeket érintő feladatait is. Egy felhasználóbarát és gyors applikáció, mely az említett feltételeknek is megfelel olyan fegyver tényt jelent az adott cég kezében, mely kiemeli a piaci szereplők közül és kincset ér az egész vállalat szemében.

Szerző: Pataki-Magyar Gabriella

forrás

OLM Rendszer blog hírlevél feliratkozás
Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy a legérdekesebb HR digitalizációs szakmai tartalmainkat el tudjuk küldeni Önnek.
Adatkezelési tájékoztató (GDPR)*

Kövess minket közösségi oldalainkon is!