Óraátállítás és a munkaidő számítás

2020.03.30 | Tudás
olm_ora_2020_3_30

A nyári és a téli óraállítás a munkaidő számításokat is befolyásolja.

A pontos munkaóra számítások miatt nélkülözhetetlen, hogy a vállalatok kezeljék az óraállítást. Több megoldás is létezik.

A Munka Törvénykönyve két helyen foglalkozik az időszámítások miatti átállással:

50. A munkaidő-beosztás szabályai, 98. § (4)

A munkavállaló beosztás szerinti napi vagy heti munkaideje a (2)-(3) bekezdésben meghatározott tartamot legfeljebb egy órával meghaladhatja, ha a téli időszámítás kezdete a munkaidő-beosztás szerinti munkaidőre esik.

53. A napi pihenőidő, 104. §

(3)A napi pihenőidő, ha az a nyári időszámítás kezdetének időpontjára esik, legalább tíz, a (2) bekezdés alkalmazásakor legalább hét óra.

A Munka törvénykönyve nem rendelkezik arról, hogy miképpen lehet az egy munkaórát az év folyamán ledolgozni.

Két megoldást szoktak alkalmazni a vállalatok.

1. Mivel egyértelműen a nyári időszámításról nem szól az Mt ezért a klasszikus értelmezés az, hogy a nyári időszámítással elveszett egy munkaórát a munkavállalók a téli időszámításra való átálláskor ,,dolgozzák le”. Ezt a bevált gyakorlatot alkalmazza sok vállalat.

2. A másik megoldás, hogy a kiesett egy óra és a téli időszámításnál bejövő egy órát be lehet és ki lehetne szervezni az éjszakában dolgozó munkavállalóknál, de ez elég sok plusz adminisztrációval és munkával jár.

+1 Talán eltörlik az időszámítást az Európai Unióban, viszont az továbbra is kérdéses, hogy a nyári vagy a téli időszámítás marad meg. Egyelőre még nincs hatályos magyar jogszabály erről, de ha megtörténik azonnal beszámolunk róla.

Az OLM Rendszer órája automatikusan áll át az időszámításra. Munkaidőkeret esetén pedig figyelmeztet a kieső órára.

Hatékonyabb munkaidő nyilvántartást szeretne?

Vegye igénybe Ingyenes HOME OFFICE csomagunkat.Támogassa az otthoni munkavégzést egy professzionális munkaidő nyilvántartóval.