Oldal kiválasztása

Az OLM Rendszer blogon nem volt hiány hasznos és érdekes tartalmakból. Visszapillantó bejegyzésünkben összegyűjtöttük a szakmailag legérdekesebb cikkeket. Olvassa el őket és tegyen szert hasznos tudásra.

Legnépszerűbb témáink:

Mitől jó egy HR mobil alkalmazás?

A munkaerő elköteleződésének egyik kulcsa a kifogástalan HR mobil applikáció. A digitalizáció korában ma már eljutottunk arra a szintre, amikor nem egy lehetőség, hanem elvárás, hogy minden nagyobb cégnek alkalmazása legyen.

Érdekel a cikk.

Hagyományos versus digitális HR folyamatok

2600 munkaóra megy kárba egy papír, táblázat alapú HR adminisztrációval rendelkező, 1000 fős vállalatnál. A horribilis szám árnyékában rengeteg frusztrációt és kellemetlenséget talál. Most boncasztalra tesszük a folyamatokat és megmutatjuk, hogyan lehet digitális megoldással hatékonnyá tenni.

Érdekel a cikk.

Kompetencia mátrix

A megfelelő embereket, a megfelelő területen és a megfelelő időben alkalmazni – ez az, ami minden vállalatnak egy örök kihívást jelent. Hiszen pontosan ez vezet a sikerességhez vagy a hanyatláshoz. Mindez pedig attól függ, hogy mennyire ismerjük a munkavállalóinkat. A kompetencia mátrix pont ebben hivatott segíteni!

Érdekel a cikk.

 

A kompetencia mátrix nagy segítséget jelent abban, hogy megfelelő rálátásunk legyen a vállalat dolgozóinak az erősségeiről. De annak érdekében, hogy pontos képet kapjunk az alkalmazottak képességeiről, célszerű azokat egy előre meghatározott rendszer alapján rögzíteni.

Érdekel a cikk.

A hazai vállalatok HR-ének átütő digitális fejlődése

Az már nem kérdés, hogy a HR-t digitalizálni kell-e vagy sem. Hiszen a technológia fejlődésével egyértelműen eljutottunk arra a pontra, amikor előbb vagy utóbb a vállalatoknak ezt a lépést meg kell tenniük.

Érdekel a cikk.

A vezetői döntéshozatal folyamata, típusai és kihívásai

A vállalat sikerein vagy kudarcain túl a vezetői döntés meghatározza, hogyan működik a szervezet, hogyan bánik az ügyfelekkel, hogyan használja fel az erőforrásait vagy hogy kik az alkalmazottai. Egy-egy döntésen akár a cég jövője is múlhat, éppen ezért rendkívül nagy felelősséggel jár.

Érdekel a cikk.

Digitális transzformáció szerepe a HR területein

Előbb-utóbb a digitalizáció a HR minden területére elér. Sőt! Már 2021-ban sem nagyon ismerünk olyan funkciót, amire ne lehetne digitális megoldást találni. Akiknél még az excel táblázatok játsszák a főszerepet az adatok feldolgozásában, azoknak a lehető leghamarabb érdemes a modern digitális megoldásokra váltani.

Érdekel a cikk.

Díjmentes útmutatók

Manapság már nagyon ritka vagy szinte már nem is fellelhető olyan cég, ahol valamilyen formában ne jelenne meg a digitális technológia. A növekvő termelékenység és versenyképességi követelmények elkerülhetetlenné teszik a digitalizációt.

Az OLM Rendszernél célunk, hogy szakmai útmutatóinkon keresztül hasznos tudásra tegyen szert a digitális transzformáció területén.

Érdekelnek az útmutatók.

 

A kis visszatekintő után reménnyel tekintünk előre. Tartson velünk a 2022-es évben is!

OLM Rendszer blog hírlevél feliratkozás
Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy a legérdekesebb HR digitalizációs szakmai tartalmainkat el tudjuk küldeni Önnek.
Adatkezelési tájékoztató (GDPR)*

Kövess minket közösségi oldalainkon is!