OLM Rendszer visszapillantó – 2021

2021.12.27 | Kiemelt
visszapillanto-2021-hero-olm-rendszer-blog

Az OLM Rendszer blogon nem volt hiány hasznos és érdekes tartalmakból. Visszapillantó bejegyzésünkben összegyűjtöttük a szakmailag legérdekesebb cikkeket. Olvassa el őket és tegyen szert hasznos tudásra.

Legnépszerűbb témáink:

Mitől jó egy HR mobil alkalmazás?

A munkaerő elköteleződésének egyik kulcsa a kifogástalan HR mobil applikáció. A digitalizáció korában ma már eljutottunk arra a szintre, amikor nem egy lehetőség, hanem elvárás, hogy minden nagyobb cégnek alkalmazása legyen.

Hagyományos versus digitális HR folyamatok

2600 munkaóra megy kárba egy papír, táblázat alapú HR adminisztrációval rendelkező, 1000 fős vállalatnál. A horribilis szám árnyékában rengeteg frusztrációt és kellemetlenséget talál. Most boncasztalra tesszük a folyamatokat és megmutatjuk, hogyan lehet digitális megoldással hatékonnyá tenni.

Kompetencia mátrix

A megfelelő embereket, a megfelelő területen és a megfelelő időben alkalmazni – ez az, ami minden vállalatnak egy örök kihívást jelent. Hiszen pontosan ez vezet a sikerességhez vagy a hanyatláshoz. Mindez pedig attól függ, hogy mennyire ismerjük a munkavállalóinkat. A kompetencia mátrix pont ebben hivatott segíteni!

A kompetencia mátrix nagy segítséget jelent abban, hogy megfelelő rálátásunk legyen a vállalat dolgozóinak az erősségeiről. De annak érdekében, hogy pontos képet kapjunk az alkalmazottak képességeiről, célszerű azokat egy előre meghatározott rendszer alapján rögzíteni.

A hazai vállalatok HR-ének átütő digitális fejlődése

Az már nem kérdés, hogy a HR-t digitalizálni kell-e vagy sem. Hiszen a technológia fejlődésével egyértelműen eljutottunk arra a pontra, amikor előbb vagy utóbb a vállalatoknak ezt a lépést meg kell tenniük.

A vezetői döntéshozatal folyamata, típusai és kihívásai

A vállalat sikerein vagy kudarcain túl a vezetői döntés meghatározza, hogyan működik a szervezet, hogyan bánik az ügyfelekkel, hogyan használja fel az erőforrásait vagy hogy kik az alkalmazottai. Egy-egy döntésen akár a cég jövője is múlhat, éppen ezért rendkívül nagy felelősséggel jár.

Digitális transzformáció szerepe a HR területein

Előbb-utóbb a digitalizáció a HR minden területére elér. Sőt! Már 2021-ban sem nagyon ismerünk olyan funkciót, amire ne lehetne digitális megoldást találni. Akiknél még az excel táblázatok játsszák a főszerepet az adatok feldolgozásában, azoknak a lehető leghamarabb érdemes a modern digitális megoldásokra váltani.

Díjmentes útmutatók

Manapság már nagyon ritka vagy szinte már nem is fellelhető olyan cég, ahol valamilyen formában ne jelenne meg a digitális technológia. A növekvő termelékenység és versenyképességi követelmények elkerülhetetlenné teszik a digitalizációt.

Az OLM Rendszernél célunk, hogy szakmai útmutatóinkon keresztül hasznos tudásra tegyen szert a digitális transzformáció területén.

A kis visszatekintő után reménnyel tekintünk előre. Tartson velünk a 2022-es évben is!